"ΙΣΤΟΡΙΚΟ"

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1982 με έδρα τα Γρεβενά και η πρώτη της  ενασχόληση ήταν η κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων και ανταλλακτικών.  Η επωνυμία της επιλέχθηκε ως αντιπροσωπευτική της τότε ενασχόλησής της, Ελληνικά Υνία και διατηρείται μέχρι σήμερα, τιμώντας τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της.

Το 1989 μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία και το 1991 δημιουργεί σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με στόχο την επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων της σε προϊόντα ειδικών βιομηχανικών εφαρμογών.

Ταυτόχρονα με τη μετεγκατάστασή μας στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, η εταιρεία προχωρά σε επένδυση αγοράς και εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού της εξοπλισμού με γνώμονα όχι μόνο τη βελτίωση της ποιότητας των ήδη παρεχόμενων προϊόντων της, αλλά κυρίως την επέκταση της γκάμας αυτών.

Το 1995 η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού επιλέγει την εταιρεία μας ως προμηθευτή της στον τομέα κατασκευής σφυρήλατων και άλλων ανταλλακτικών για τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς αλλά κυρίως για τα Ορυχεία των Λιγνητικών Κέντρων της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης, μία συνεργασία που δημιουργεί συνεχώς τις προϋποθέσεις αύξησης της ποιότητας των υλικών μας, με επιλογές υψηλών προδιαγραφών πρώτες ύλες και συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους.

Το 1998 η εταιρεία μας, μέσα από υπεργολαβίες αμυντικού εξοπλισμού, αναλαμβάνει την κατασκευή σφυρήλατων μεταλλικών μερών ερπυστριών για τις ανάγκες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και γίνεται Πιστοποιημένος Προμηθευτής ΝΑΤΟ με NCAGE Code G0528.

Η εξέλιξή της συνεχίζεται και στην ανάπτυξη παρεχόμενων υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτων, μέσα από Μηχανουργικές Κατεργασίες μετάλλων αλλά ιδιαίτερη στόχευση δίνει στις Θερμικές Επιφανειακές Κατεργασίες, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη μέθοδο της Επαγωγικής Βαφής, αρχικά με τις επιφανειακές σκληρύνσεις χυτών εξαρτημάτων (πεδίλων ερπυστριών) και στη συνέχεια, ποικιλίας υλικών από μεγάλη γκάμα πελατών.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία μας προχωρά σε νέα επένδυση μηχανημάτων Επαγωγικής βαφής, με  στόχο την κάλυψη ακόμα και των πιο δύσκολων περιπτώσεων Επαγωγικής Σκλήρυνσης, για χάριν των πελατών μας.

Η συνεχής έρευνα στις Επαγωγικές Βαφές και η δυσκολία των υλικών και εφαρμογών που έχουμε διαχειριστεί με επιτυχία, μας οδηγεί να είμαστε η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που εγγυάται γραπτώς την ποιότητα της σύγχρονης αυτής επιφανειακής κατεργασίας μετάλλων, προς τους πελάτες της.